Wat is er te beleven?

Wandelen
De Vulkaneifel is bij uitstek de plaats voor korte of lange wandelingen. De natuur is prachtig en u komt hier helemaal tot rust.


Mountainbiken
De sportieve mountainbiker kan al zijn energie kwijt. Er zijn heel veel mooie routes in de hele Vulkaneifel.


Sauna
Wilt u lekker een dagje naar de sauna, helemaal ontspannen, ook dit kan. De Vulkaneifeltherme in Bad Bertrich is op slechts 30 km makkelijk te bereiken, ook nog eens via een prachtige route.


Zwemmen
In de omgeving zijn diverse zwembaden, zoals in Gerolstein op circa 10 km.Kastelen
De geschiedenis herleeft in de Vulkaneifel. Er zijn veel prachtige lokaties die de moeite waard zijn van een bezoek en ook mooi te combineren met een rondrit of wandeling. Zo ligt Manderscheid op slechts een kwartiertje rijden, maar er zijn zoveel leuke lokaties, u komt ze vanzelf tegen.


Picknick
Of u nu gaat voor een mooie lange wandeling, of gewoon de rust en schoonheid van de natuur zoekt, zoveel gelegenheid voor een mooie picknick.


Meren
De Vulkaneifel is bekend vanwege zijn mooie kratermeren. In ieder seizoen mooi om te bezoeken.


Zwemmen in de meren
In enkele meren kunt u ook heerlijk zwemmen.


Autosport
Voor de liefhebber van autosport is ook de Vulkaneifel een mooie bestemming. Ieder jaar vindt hier de wereldberoemde Eifel Rallye plaats met klassieke autos. Het hele jaar door zijn er tal van evenementen op de 20 km van het huis gelegen Nürburgring.


Motorrijden
Wat voor een motorrijder je ook bent, de Eifel biedt zoveel prachtige weggetjes, hier kun je altijd terecht.


Shoppen
Naast de gezellige stadjes in de directe omgeving zijn er tal van mogelijkheden voor de echte shopper. Zowel Koblenz, Trier als Bonn zijn ca. 80 km rijden.


Zomer Rodelbaan
Op 6 kilometer afstand ligt het wildpark Daun, inclusief een fantastische rodelbaan!